Domowy chleb, czyli mała piekarnia Siedliska Janczar
Siedlisko Janczar to miejsce, w którym można spędzić niezapomniane chwile w komfortowym hotelu o najwyższych standardach, a także w nastrojowej i klimatycznej Karczmie, w której czeka na gości rewelacyjne jedzenie. W Siedlisku Janczar oferowana jest rewelacyjna kuchnia wykorzystująca przepisy staropolskie oraz regionalne. Oprócz znakomitego jedzenia można spodziewać się profesjonalnej obsługi oraz pięknego wystroju wnętrza - zarówno przygotowana otoczka, jak i menu trafią w gusta nawet najbardziej wymagających smakoszy. Wszyscy goście hotelowi mogą skorzystać z oferty związanej ze stylowym lokalem, gdzie czeka nie tylko wyśmienite jedzenie, ale również nastrojowa muzyka i subtelny klimat.
Staropolska gastronomia
Siedlisko Janczar znane jest z rozbudowanego zaplecza gastronomicznego, które tworzone jest przez wykwalifikowane i doświadczone osoby, które nie tylko przygotowują przepyszne jedzenie, ale również zajmują się organizacją imprez okolicznościowych, spotkań rodzinnych czy imprez firmowych - imprezy firmowe Bieszczady. Siedlisko Janczar z powodzeniem działa w zakresie cateringu - organizuje wigilie oraz inne wydarzenie dla firm i przedsiębiorstw zlokalizowany w okolicach Rzeszowa, a nawet całego województwa podkarpackiego. Ośrodek wypoczynkowy Siedlisko Janczar znany jest z organizowania pokazów pieczenia chleba, biesiadowania przy ognisku oraz degustacji potrwa z regionu czy wycieczek po przepięknych i mało znanych zakątkach województwa.
Domowy chleb
Na terenie Siedliska Janczar powstaje mała piekarnia, w której wypiekane będą chleby z mąki pszennej lub orkiszowej. Cały proces składający się na pieczenie chleba będzie przeprowadzany od podstaw - zaczynając od samodzielnej uprawy zboża, a następnie przetworzeniu go na mąkę. Domowa receptura pozwoli na wypieczenie chleba aromatycznego, a zarazem zachwycającego delikatnym smakiem. Chleby będą wypiekane w piecu ogrzewanym drewnem, co doda im wyjątkowego zapachu oraz chrupkości. Chleby z małej piekarni Siedliska Janczar nie tylko będą dostępne dla gości hotelowych podróżujących służbowo, ale również dla wszystkich osób z okolicy, którzy chcą wesprzeć funkcjonowanie ośrodka wypoczynkowego i zarazem cieszyć się smakiem domowego i ekologicznego chleba bez zbędnych spulchniaczy oraz innych dodatków chemicznych.